Bemutatkozunk

A 2018. évi közgyűlésünkön megválasztott Egyesületi tisztségviselők röviden bemutatják, hogy kik is ők miért is vállalkoztak arra, hogy a Tourette-esek ügyéért dolgozzanak.

 

Elnök:Hajnal Gergely - MTSZE

Hajnal Gergely | +3630/4616-999 | g.hajnal@tourette.hu

 

 

Bánffy Domokos - MTSZEElnökségi tag:

Bánffy Domokos | +3620/495-1029 | d.banffy@tourette.hu

 

 

   Bánffy Domokos vagyok, 1989-ben születtem, 6 éves korom óta vagyok érintett TS-val. Sokat változtam, sokat fejlődtem az elmúlt évtizedekben és sokat enyhültek a tüneteim.
Rendszeres, de minimális gyógyszeres kezelésben részesülök.

   Budapesten lakom, III. éves nappali tagozatos szociálpedagógus hallgató vagyok a győri Széchenyi István Egyetem, Apáczai Csere János pedagógiai karán. Az alapképzés után mesterképzésen Civil és Közösségi Tanulmányokat kívánok folytatni levelező tagozaton. Jelenleg több civil szervezetnek is az aktív tagja vagyok (Sportegyesület, Sportszövetség, Történelmi Családok fiataljainak közössége, Hitközösség), így volt már részem közösségépítésben.
   Az MTSZE elnökségi tagjaként veszek részt az egyesület életében, formálásában. Támogatni szeretném a TS-val érintett gyermekeket, felnőtteket és családjaikat. A célom, hogy olyan támogatást nyújtsak, aminek köszönhetően az érintettek előrébb jutnak az életben.
Vállalt feladataim többek között közösségi programok, családi napok, előadások szervezése és lebonyolítása, kapcsolatrendszer kiépítése és fejlesztése, szakmai segítségnyújtás lehetőségeinek bővítése.

Bízom benne, hogy az ehhez szükséges szakmai támogatást és bizalmat az Egyesület vezetőségétől és az Egyesület tagjaitól megkapom.

 


Kugler Tamás - MTSZEElnökségi tag:

Kugler Tamás | +3620/597-8384 | t.kugler@tourette.hu

 

 

   Kugler Tamàs vagyok. 1987-ben születtem Győrben és itt is élek. Különleges vagyok és nem csak a Tourette-szindróma miatt, hanem mert a személyiségemet tartom egyedülállónak.
Az Egyesület elnökségi tagjaként feladatom az, hogy irányt mutassak a Tourette-szindrómával élő embereknek, családjuknak, illetve azoknak, akik kapcsolatban állnak ezzel a tünetegyüttessel.
   Gergőhöz hasonlóan a médiában és más nyilvános fórumokon, előadásokon nyíltan beszélek a Tourette-el kapcsolatos tapasztalataimról, mert az egyik legfontosabb feladatunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a tünetegyüttessel kapcsolatos tudnivalókat.
Mivel én is gyermekkorom óta érintett vagyok, empatikusabbnak gondolom magam az átlagnál és Tourette téren elég tapasztaltnak érzem magam ahhoz, hogy másoknak is segíthessek.
   Szakácsként dolgozom, ami szerintem nagyon menő.  smiley Viszont szeretem a nyugalmat, ami nem meglepő, hiszen a minket körülvevő ingerek igencsak befolyásolják egy Tourette-szindrómával élő mindennapjait, sok esetben nem a jó irányba. Én azt vallom, hogy csak lazán, ez a kulcs a kiegyensúlyozott életemhez.

 


László Norbert - MTSZESzülői Tagozat Vezető:

László Norbert | +3670/422-4055 | n.laszlo@tourette.hu

 

 

   László Norbert vagyok, 46 éves és fiam László Csanád révén vagyok érintett a TS-t tekintve. Csanádnál 5 évesen kezdődtek a tünetek, azóta már 12 éves is elmúlt. Van egy két évvel idősebb másik fiam is, Bálint, ő nem érintett a TS-ban. Családommal Nagytarcsán élünk.

   Vállalkozó vagyok és mellette, a többiekhez hasonlóan társadalmi munkában tevékenykedem az Egyesületnél. Jómagam a Szülői Tagozat vezetését vállaltam fel a feleségemmel (Szilvia) karöltve. Mindketten azt a célt tűztük ki, hogy segítsünk kialakítani egy olyan társaságot, közösséget, mely összefogja a TS-val élő gyerekek, felnőttek és családjaik ügyes-bajos dolgait, szervezett formában.

   Úgy érezzük, hogy van teendő bőven, de a lelkes csapatunkkal és a folyamatosan bővülő közösségünk támogatásával, aktív résztvételével kialakíthatunk egy élhető és reményekkel teli jövőt, a Tourette-szindrómával érintettek számára is!

 


Racsits Bence - MTSZEIfjúsági Tagozat Vezető:

Racsits Bence  | +3630/555-1121 | b.racsits@tourette.hu