Zádory rendelő

A Zádory pszichiátriai és pszichoterápiás Rendelő egy privát rendelő, amely olyan új terápiás irányvonalat követ, amilyet Európában már sok helyen vezetnek, szakítva a hagyományos, tradicionális pszichiátriai magánrendelő típusával.

Rendelőjükben az integratív gyógyászatot valósítják meg, melyben a tradícionális nyugat-európai szemléletű kezelési módot és egy alapjaiban távol-keletről származó rendszert integrálják a tényeken alapuló orvoslás szabályai szerint.
A páciens kezelése a pszichiáter és a pszichológus közös véleményezése alapján történik, és annak folyamatát állandó figyelemmel kísérik.

A klasszikus terápiák mellett mindfulness alapú kognitív terápiát (MBCT) is folytatnak, illetve a hangulati élet zavarai, a szorongásos kórképek, függőségi problémák, stresszel kapcsolatos testi tünetek gyógyítása mellett, a felnőttkori figyelemhiányos-hiperaktív zavar (ADHD) diagnosztizálásában és kezelésében nyújtanak speciális segítséget, ami jelenleg egyedülállónak számít Magyarországon.

Facebook oldalukon további érdekességeket, aktualitásokat talál!

Weboldaluk: http://www.zadoryrendelo.hu/hu/

 

A rendelőben egyéni, valamint csoportterápiákat is vezetnek.

Minden kezelés egyénre szabott, az adott probléma és személy igényeinek figyelembevételével kiválasztott kezelési mód.

A nyugat-európai új irányvonalas protokolloknak megfelelően, nagy hangsúlyt fordítanak a probléma részletes feltérképezésére, a páciens megismerésére, majd ennek tudatában a diagnózis felállítására és a javasolt terápiára.

Az első két-három ülés (egy ülés kb. 50 perc) alkalmával a pszichiáter és a pszichológus feltérképezi a fennálló problémákat, kiszűri az esetleges neuropszichiátriai zavarokat, felveszi az anamnézist, elvégezteti a szükséges pszichometriai teszteket (ezek különböző, részben a beteg által kitöltendő tesztek, pszichológiai mérőskálák).

A vizsgálati eredmények összegzése után pszichiáter kolléga véleményt ad (diagnózist), illetve javaslatot a terápiára. A kezelés eredményessége, a terapeuta és a páciens szoros együttműködésén alapszik, ezért a terápiára vonatkozó javaslatot Önnel együtt alakítják ki.

A terápia ennek függvényében lehet pszichoterápia és/vagy gyógyszeres terápia.<

  • pszichoterápia és/vagy gyógyszeres
  • mindfulness
  • kognitív viselkedésterápia egyéni vagy
  • csoportterápia

 

A pszichoterápiás kezelés esetében, ülések alkalmával oldják a problémát a terapeutával. Egy ülés kb. 50 perc.

Ha gyógyszeres kezelést alkalmaznak, a pszichiáterrel konzultációk keretében találkozik.

Amennyiben pszichoterápiás és gyógyszeres kezelés együttes alkalmazásában állapodnak meg, az orvossal és a pszichológussal is találkozik a fenti keretek között, a közösen kialakított terv alapján.

Csoportterápiákat is indítanak, amelyek különböző relaxációs technikák elsajátítására alkalmasak, illetve olyan csoportot is szerveznek, amely adott problémára fókuszál és oldja a csoportterápia eszközeivel. A tervezett csoportokról bővebben itt olvashat.


2014.08.22

HG