Képzés - A Tourette-szindróma és tic zavarok diagnózisa és terápiás protokollja

A Vadaskert Kórház és Szakambulancia keretein belül immár 10 éve foglalkozunk speciálisan a Tourette-szindróma és tik zavarok diagnosztikájával és terápiás megközelítésével. Emellett számos nemzetközi kutatásban veszünk részt, melyek a zavar hátterében álló genetikai és viselkedési faktorokat térképezik fel.
A Tourette-szindróma és tik zavarok diagnózisa és terápiás protokollja című képzésünket azoknak a szakembereknek (pszichológus, pszichiáter, neurológus, gyermekgyógyász, háziorvos) ajánljuk, akik találkoznak tic zavarokkal a mindennapi gyakorlatuk során.

A tanfolyamon részletesen hallhatnak a zavar klinikai hátteréről, a modern kutatási eredményekről, a legújabb biológiai- és pszichoterápiás megközelítésekről. Képzésünk gyakorlati szempontú, külön workshop keretében mutatunk videodemonstrációkat, esetmegbeszélést és részletes terápiás protokoll ismertetést.

Előadók:

Tárnok Zsanett PhD. – klinikai szakpszichológus, neuropszichológus
Dr. Nagy Péter – gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Farkas Luca – klinikai szakpszichológus
Dr. Kenézlői Eszter - gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Bognár Emese – klinikai szakpszichológus

A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta.

Akkreditációs kódszám:      SE-TK/2014.I./00379,    
Akkreditált pontok száma: 16.

A tanfolyam az OFTEX portálon regisztrált szakmacsoportok részére (orvosok, klinikai szakpszichológusok, neuropszichológusok stb.) számolható el akkreditációs pontként.

Szakképesítések (célcsoportok), amelyekhez a továbbképzés szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. addiktológia | 2. csecsemő-gyermekgyógyászat | 3. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 4. gyermekneurológia | 5. gyermekpszichiátria | 6. háziorvostan | 7. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 8. klinikai szakpszichológus | 9. psychiátria | 10. pszichiátriai orvosi rehabilitáció

A továbbképzés az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek), szabadon választható pontszámként kerül elszámolásra.

A tanfolyamra az OFTEX portálon nem regisztrált szakmacsoportok szakembereit is szeretettel várjuk.

Tanfolyamunkat az egészségügyben elkötelezett szakembereknek, illetve az egészségügyön kívül, pedagógiai vagy szociális területen dolgozó szakembereknek - pedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak, pszichopedagógusoknak, szociális szakembereknek, védőnőknek - is ajánljuk. A képzésre egyetemi, főiskolai, valamint további hallgatókat is, illetve minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Számukra a tanfolyam akkreditációs pontként nem számolható el, de a tanfolyam elvégzéséről minden résztvevő részére igazolást állítunk ki!


A tréning időpontja: 2014. május 15.  (9:00-16:30)

Részvételi díj: 15.000 Ft, mely a tanfolyami segédanyagot is tartalmazza (Cd formátumban).

Helyszín: Vadaskert Kórház és Szakambulancia: 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.

Megközelítés: Széll Kálmán tértől 61-es villamossal, Széll Kálmán tér (Csaba utcától) 129-es busszal, vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal.

Jelentkezés módja:

E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre, vagy
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra, vagy
> ONLINE JELENTKEZÉS ITT <


A tanfolyam befizetésének módja:

1, Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004

Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Tourette+Saját név”

2. Ha a befizetésnek más módját szeretné választani (csekk, vagy készpénz), kérjük ezt jelezze a jelentkezési lapon, vagy Kisné Ricsóy Mártánál a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen.


Szállás: A képzés idejére korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).

A szállás a képzés helyszínén található.

 

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Alapítványi Irodában a 06-1-392-1437 telefonszámon.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyami helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés és a befizetés sorrendjében biztosítjuk a tanfolyami helyeket. A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezési lap visszaküldésével lehet megtenni.

 

Várjuk jelentkezésüket!


 

A képzés várható programja:

2014. május 15.

08:30 A tic jelenségek és a Tourette-szindróma klinika háttere (dr. Tárnok Zsanett)

09:15  Legújabb kutatási irányzatok a Tourette-szindrómával kapcsolatban (dr. Tárnok Zsanett)

10:00  A Tourette-szindróma biológiai alapú kezelése (dr. Nagy Péter)

10:45  A Tourette-szindróma pszichoterápiás megközelítése (Farkas Luca, dr. Tárnok Zsanett)

12:45 Mindennapi élet a Tourette-szindrómával (Bognár Emese)

13:15   Tourette Klub: élmény- és kalandterápia alkalmazása Tourette-szindrómában (dr. Kenézlői Eszter)

14:00 Workshop: Esetbemutatás, szemléltetés, a HRT (szokás-módosítási tréning) részletes ismertetése (Bognár Emese, Farkas Luca, dr. Kenézlői Eszter, dr. Nagy Péter, dr. Tárnok Zsanett)


2014.05.05

MTSZE