Tourette találkozó, Margitsziget, beszámoló

2016. augusztus 27.-én, szombaton, a Margitszigeten rendeztük nyári Tourette találkozónkat. A remek idő és helyszín mellett örömteli volt látni, hogy több, mint 15 család kilátogatott programunkra és láthatóan nem csak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezték magukat.

14 órától fél háromig a legtöbb család megérkezett a Nagyrétre, az érkezőknek árnyékos helyet, plédet és amolyan "stresszoldónak" zsíros veknit, hagymát, paradicsomot és üdítőt kínáltunk.

Vendégünk volt dr. Tárnok Zsanett, klinikai szakpszichológus, akivel arra kértük a jelenlévőket, hogy röviden mutatkozzanak be, majd ezt követően Zsanett számos kérdésre adott szakértő választ, ezzel sok új és hasznos információhoz juthattunk.

16 órától szabad teret hagytunk a kötetlen beszélgetésre, sokan tettek fel további személyes kérdéseket Zsanettnek, sőt többen örömmel beszélgettek Molnár Manasséval (>Manasséról itt is olvashatnak<), de sokan egymással is megosztották tapasztalataikat.

Óriás buborékA gyerekek végig játszották ezt a három órát, fociztak, tollasoztak, fára másztak és még az óriás buborékfújót is kipróbálhatták.

17 órától a gyerekek mellett a felnőttek is kikapcsolhattak egy kis Bringóhintózással, 7 bringóval körbetekertük a szigetet, egészen a vízesésig hatalmas versenyt hajtottunk, majd visszafelé már mindenki kényelmesebb tempóban, megfáradva érkezett a kiindulóponthoz.

A sok hasznos információ mellett többen, akik még nem voltak tagjai a Magyar Tourette-szindróma Egyesületnek, éltek a lehetőséggel, hogy a helyszínen csatlakozhattak egy nyilatkozat kitöltésével.

Természetesen a következő rendezvényeinken is fenntartjuk ezt a lehetőséget, de addig is az interneten keresztül is regisztrálhatnak, pár kattintással egyszerűen tagja lehet ennek a közösségnek, aki úgy gondolja.

A "Belépés az Egyesületbe" oldalról letöltött nyilatkozatot kérjük átolvasás után, kitöltve, aláírva visszaküldeni részünkre az info@tourette.hu címre.

 

Következő rendezvényünket várhatóan 2016. október 29.-én rendezzük, a részletekről később természetesen tájékoztatást adunk.

Kérdéseket, észrevételeket az info@tourette.hu címen várjuk.


2016.08.28
MTSZE
Tourette Geri