Hírlevél - 2014. I.

Hírlevéllel negyedévente jelentkezünk, de az aktualitásokat, fontos információkat a feliratkozókkal havonta megosztjuk e-mail üzenetben.
Kérjük, ha igény tart a havi tájékoztatásra, jelezze felénk az info@tourette.hu címen, "Havi hírlevél" jeligével. Kérjük adja meg azon e-mail címeket is, melyekre a tájékoztató anyagot várja.

2014. Január 17.-én megtartottuk éves közgyűlésünket.

A beszámolót követően a következő időszak terveit, feladatait határoztuk meg.

Elsődleges feladatként a marketing tevékenység erősítését és a tagok, érintettek közötti kommunikáció segítését jelöltük meg.

 • Ebben várjuk olyan családok jelentkezését, akik nyitottak a honlapunkon (www.tourette.hu) , vagy akár a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/ts.hungary) való megjelenésre. Akár névvel, akár név nélkül várunk publikálható élettörténeteket, példákat, élethelyzeteket, amikre megoldást találtak, vagy esetleg megoldást várnának.
 • Véleményünk szerint minél több példát tudunk mutatni a családoknak, annál könnyebb lehet a Tourette-szindróma megismerése, megismertetése mind a laikusok, mind az érintettek számára.
 • A honlapunk és Facebook oldalunk segítségével igyekszünk megosztani minden fontos és érdekes információt, eseményt a Tourette-szindrómával kapcsolatban
 • Negyedéves hírlevél formájában nyújtunk tájékoztatást az aktualitásokról, eseményekről, tervekről

Anyagi források felderítése terén sok fejlődni valónk van. Az idei évben igyekszünk felderíteni normatív támogatási lehetőségeket, valamint a jövő évtől a jövedelemadók 1%-ára is pályázhatunk.

A 2014-es tagdíj összege és fizetési módja sem változott. Továbbra is 2000Ft összeget várunk tagjainktól május 31.-éig az Egyesület számlaszámára (12021202-01346201-00100008, közleményként a Tag nevét kérjük megjelölni).

Új belépő, tagsági igény esetén informálódni az info@tourette.hu címen lehet, illetve a honlapunkon elérhető minden információ és nyilatkozat a csatlakozáshoz (http://tourette.hu/75/belepes-az-egyesuletbe.html).

Anyagi forrásainkat az idei évben elsősorban a kommunikációra, marketing tevékenységre igyekszünk fordítani, hogy mielőbb a lehető legszélesebb körben tájékoztassuk a Tourette-szindrómával kapcsolatba kerülő közösségeket. Az internetes felületek kihasználása mellett, szóróanyagok, tájékoztató anyagok elkészítését tervezzük, támogató eszközöket teszünk elérhetővé (szilikon karkötő, póló, sapka…) későbbi eseményeinkhez.

Családi eseményeket tervezünk, ahol kötetlen körülmények között megismerkedhetnek egymással az érintett családok (kirándulás, sport esemény, bográcsozás).

 


Tourette-klub

A Vadaskert Kórházzal együttműködve ajánljuk a családoknak a Tourette-klubon való részvételt. A Tourette-klub tájékoztató anyagát a hírlevél mellékleteként megtalálják.

A klub rövid bemutatása:

„A Vadaskert Alapítvány lehetőséget biztosít a családoknak arra, hogy a Tourette-szindrómáról, tik zavarokról minél többet megtudjanak, megoszthassák egymással problémáikat, megismerkedjenek másokkal is, akik hasonló gondokkal küzdenek.

Minden hónapban nyitott csoportunkban várjuk azokat a családokat, gyerekeket, szülőket, nagyszülőket vagy akár tanárokat is, akiket érint a fenti probléma. A csoportokat pszichológus és pszichiáter kollegáink vezetik. Ezzel párhuzamosan a gyerekeknek is foglalkozást tartunk, melyen élmény-és drámaipedagógiai elemek segítségével a szociális kapcsolatok fejlesztése, a tikekről való tudás növelése és a velük való megküzdés a cél. A csoport nyitott, azonban ha még nem jártak a Vadaskert Kórházban, akkor a klubon való részvételt mindenképp előzze meg egy ambuláns találkozás valamelyik csoportvezető kollegával.  A részvételi szándékot a csoport előtt legkésőbb három nappal kérjük jelezze e-mailen! (tourette.vadaskert@gmail.com)”

A klub 2013/2014-es foglalkozásai az alábbi pénteki napokon, 15:00-16:30 óra között kerülnek megrendezésre:

 • 2014.03.28
 • 2014.05.09
 • 2014.05.30
 • 2014.06.20 (CSALÁDI NAP! 13:00-16:00)

A klubon való részvétel ingyenes.

Munkacsoport tagjai:
Bognár Emese
Klinikai szakpszichológus
Chezán Júlia, pszichológus
Farkas Luca
Klinikai szakpszichológus
Kapitány Eszter, pszichológus
Kenyeres Krisztina, pszichológus
Dr. Tárnok Zsanett
Klinikai szakpszichológus
Vidomusz Réka, Pszichológus

 


Tourette-klub és CSALÁDI NAP – 2014.06.20

Az előző évhez hasonlóan a Vadaskert Kórház és munkatársai a tanév utolsó Tourette-klubját CSALÁDI NAPKÉNT szervezi meg.

Számos szabadtéri programmal, szórakozási lehetőséggel, tombolával, jókedvvel.

Várjuk az érdeklődő családok jelentkezését a Vadaskert illetve az Egyesületünk elérhetőségein.

 


Sportesemények 2014

A BSI és az MTSZE együttműködésének köszönhetően idén is lehetőség nyílik a futórendezvényeiken való kedvezményes részvételre.

A BSI által nyújtott kedvezményt idén már ki tudjuk egészíteni az Egyesület támogatásával is, így minden 18 év alatti résztvevő ingyenesen indulhat az MTSZE színeiben.
A 18 év felettiek nevezési díját 50%-ban állja az Egyesület. A programban az Egyesület tagjai és közeli hozzátartozói vehetnék részt.

A következő időszak eseményeiről hamarosan részletes tájékoztatót küldünk, illetve a honlapon és a Facebook oldalon nyújtunk tájékoztatást.

 • 2014.04.13 – Vivicittá
  - félmaraton
  - 10km
  - 7km
  - 3,2km
  - 800m
 • 2014.05.24 – Kékes csúcsfutás
 • 2014.06.15 – K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó
 • 2014.07.12 – E.ON Délibáb Terepfesztivál (félmaraton, harmadmaraton, hatodmaraton)
 • 2014.09.14 – Wizz Air Budapest futónap (tavaly Nike Budapest volt)
  - félmaraton
  - félmaraton párban
  - félmaraton trió
  - Ligetkör
 • 2014.10.12 – Spar Maraton fesztivál
  - Maraton
  - 30km
  - Maratonstaféta
  - Minimaraton
  - Maratonka, gyaloglás, családi futás

Az érdeklődőket, jelentkezőket várjuk a futas@tourette.hu címen. Részletekért kérjük keressék Hajnal Gergelyt (g.hajnal@tourette.hu).

 


Hírlevéllel kapcsolatos igényeit (feliratkozás, leiratkozás) kérjük jelezze felénk az info@tourette.hu címen. A tárgy rovatban kérjük tüntesse fel, hogy hírlevéllel kapcsolatosan ad visszajelzést. Kérjük adja meg azt az e-mail címet, amivel feliratkozási, illetve leiratkozási szándékát teszi.

 


2014.03.03
Hajnal Gergely
MTSZE

g.hajnal@tourette.hu
+3630/4616-999
www.tourette.hu
fb/ts.hungary