További jelentkezőket várunk! - Casting - az ELSŐ MAGYAR TOURETTE KISFILMHEZ!

Lehetőségünk nyílt egy kisfilm (figyelemfelkeltő, dokumentumfilmszerű) készítésére, profi körülmények között. Ez egy nagy lehetőség, hogy bemutassuk a világnak (kis hazánkban), hogy kik is vagyunk és miért is szeretnénk, hogy teljes jogú tagként fogadjanak el a társadalomban.
Már 6 jelentkezőnk van, de szeretnénk, ha a lehetőség minél több érintetthez eljuthatna.

A kisfilmhez legalább 8-10 jelentkezőre van szükség (hogy érdemben megkezdhessük a munkát), ahogy mondtam egy profi filmes csapat vállalta az elkészítését, elejétől a végéig.
A jelentkezők egy castingon fognak részt venni, ahol eldől, hogy kik azok, akik képviselhetik a hazai Toruette-eseket.
Én nagyon szeretném, ha nem színészekkel, hanem a betegséggel élőkkel mutathatnánk be a történetünket.

Az eddigi jelentkezők között van gyermek, felnőtt, férfi és nő is. Aki nem fél beszélni az életéről és meri, tudja vállalni történetét, úgymond hírvivője lesz itthon a Tourette-szindrómának, kérjük a lenti elérhetőségen jelentkezzen.Két elképzelés van a tematikát illetően, melyről a jelentkezőket személyes kapcsolatfelvétel útján tájékoztatom, de elöljáróban:
1. Vicces, laza hangulatú történet több résztvevővel, pozitív kicsengéssel, a TS megismertetése, főként arról az oldalról bemutatva, hogy milyen élethelyzetekben fordítjuk hasznunkra a tikjeinket.
2. Egy-egy személyes történet bemutatása, szintén pozitív kicsengéssel, kicsit drámaibb vonalat képviselve.A jelentkezők között várunk gyerekeket, fiatalokat, és felnőtteket 45 éves korig. Lányokat, fiúkat, hölgyeket és férfiakat egyaránt.

A jelentkezéstől nem kell félni, alapvető elvárás természetesen, hogy a szereplő a témával kapcsolatban tudjon kommunikálni, nincs szükség színészi vénára, a felvételt irányító rendező, csapatával biztosítja a jó hangulatot...

Részletek a jelentkezéssel kapcsolatban és információ:
Hajnal Gergely - Magyar Tourette-szindróma Egyesület
g.hajnal@tourette.hu


Új jelentkezési határidő: 2014. december 31.Néhány külföldi példa, bár nem ez a mi alapötletünk:
- HBO által készített film, gyerekekkel (részlet):


- Lengyel videók, amolyan "portré":
 


 Szintén várunk jelentkezőket rövid, 30 másodperces SPOT jellegű videókhoz.

Előre is köszönöm, ha továbbítják, megosztják ismerőseikkel, Tourette-el kapcsolatban állókkal a felhívást!


Hajnal Gergely
MTSZE
2014.12.07