Tájékoztató anyag/ Tudomány

Felmérés a Tourette-ről

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével segítse munkánkat!

A kitöltés 3-5 percet vesz igénybe. Köszönjük.

» tovább olvasom...

Tájékoztató gyermekeknek

Letölthető tájékoztató, a Tourette-szindrómával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, gyermekek számára is érthető nyelven, amely szükség esetén segítség lehet, - a pedagógus bevonásával - , hogyan mondja el a csoport/osztálytársaknak a gyermek, hogy miért is tikel.

» tovább olvasom...

Tájékoztató családoknak

Az akár letölthető szülőknek szóló tájékoztatóban megosztjuk a legfontosabb tudnivalókat a Tourette-szindrómáról, a különféle tikekről és az előforduló társuló rendellenességekről. Többek közt bemutatjuk hogyan diagnosztizálható a TS, milyen terápiás megoldások segíthetnek a Tourette-el élők mindennapjaiban.

» tovább olvasom...

Tájékoztató pedagógusoknak

Biztosan járt már az Önök osztályában hiperkinetikus szindrómában (HKS), vagy figyelemzavarban szenvedő gyermek. Az ebben is szenvedő Tourette-szindrómás gyermekekre ugyanazok az általános javaslatok az irányadóak. A letölthető tájékoztató anyagunkkal a pedagógusok munkáját szeretnénk segíteni a hétköznapokban.

» tovább olvasom...

Tájékoztató orvosoknak

Letölthető tájékoztató anyagunkat elsősorban gyermekekkel foglalkozó háziorvosoknak, szakorvosoknak állítottuk össze, amely segítséget nyújthat, ha tikzavarral, Tourette-szindrómával, esetleg társuló betegségeivel találkozik praxisa során.

» tovább olvasom...

Publikációk

» tovább olvasom...

Kutatások

» tovább olvasom...